Az ingyenes weboldalak margójára

Kérem görgessen!

Az ingyenes weboldalak margójára

Weboldal készítés ingyen? Miért és miért ne?

Minden nap találkozunk szebbnél szebb weboldalakkal, olvasgatjuk híres vagy kevésbé ismert emberek személyes blogjait. Végül lehetséges, hogy úgy döntünk, nekünk is szükségünk van egy saját oldalra, üzleti vagy egyéni megfontolásból. Szeretnénk megismertetni cégünket minél több emberrel, szeretnénk hirdetni a szolgáltatásainkat, vagy egyszerűen saját blogot vezetni, ahová feltölthetjük cikkeinket, megoszthatjuk gondolatainkat, képeinket.

Webolal készítés online? Előnyök és hátrányok.

Számos olyan internetes oldal és program létezik, melyek segítségével lehetséges a weboldal készítés kezdőknek is, mindez akár ingyen. Ilyen oldalak például a Blogger, a Wordpress vagy a Webnode is. Azonban fontos észben tartani, hogy az általunk látogatott oldalak többsége nem ingyen készült el és ezekkel az online programokkal nem fogjuk soha ugyanazt az eredményt elérni, mint az egyéni fejlesztésűeknél. Az ingyen weboldal soha nem fogja tudni felvenni a versenyt az egyénileg programozott, egyedi designnal és marketingcsomagokkal rendelkező oldalakkal. Hátrányt jelenthet például, hogy az ezekkel a programokkal készített weboldal korlátozott tárhellyel bír, tehát nem tölthetünk fel bármennyi képet, szöveget. Ezen felül a domain nevünk a program reklámfelületeként fog szolgálni, tehát minden itt készített ingyen weboldal címében benne lesz a „.wordpress.com” vagy a „.blogspot.com”. Ez nagyban megnehezítheti az oldal népszerűsítését, mert ilyen hosszú toldalékkal ellátott URL címet senki sem fog megjegyezni. Az oldalba ágyazott hirdetések pedig nagyon irritálóak a látogatók számára, saját weboldalunkon találkozni ezekkel lelombozó élmény lehet.

Ha szeretnénk a lehető legolcsóbban elkészíttetni oldalunkat, érdemes egyoldalas weboldalban gondolkodni és a legegyszerűbb design megoldásokat választani, de a weboldal biztonsága és karbantartása érdekében mindig megéri pénzt áldozni erre a projektre.

A Wordpress oldalakat annak kódolásuk miatt rendkívül egyszerű feltörni, akár örökre elveszíthetjük a feltöltött tartalmunkat, valamint az új funkciók beépítése borzasztóan nehéz lehet. Sokkal többet veszíthetünk az ingyen weboldal készítés „mestereinek” programjaival, mint azt elsőre gondolnánk. A weboldal készítés hosszú távú befektetés, érdemes minden apró részletre nagy figyelmet fordítani, hogy végül valóban egy olyan felület hirdesse nevünket vagy cégünket, ahol a látogatók szívesen böngésznek és ami mellett nyugodtan alhatunk, tudván, hogy a felhasználók adatai és az oldalra feltöltött tartalmaink biztonságban vannak.
 

A weboldal a felhasználói élmények fokozása végett sütiket használ! - További információkért kattintson!Sütik elfogadása, bezárás