A keresőoptimalizálás, avagy a weboldalak kirakata

Kérem görgessen!

A keresőoptimalizálás, avagy a weboldalak kirakata

A keresőoptimalizálás


A weboldal készítés nem merül ki pusztán az oldal létrehozásában, ugyanis egy működő oldal fenntartásához és elérhetővé tételéhez rengeteg egyéb teendő is szükséges. Ezek közé tartozik az egyik legfontosabb marketinges eszköz, a SEO, azaz a Search Engine Optimization.
Amit a SEO-val el lehet érni, az sok esetben akár pótolhatja az oldalon felmerülő hiányosságokat. A SEO, azaz a keresőoptimalizálás ahhoz szükséges, hogy a keresőmotorok mint például a Google vagy a Yahoo könnyen észrevegye az oldalunkat és azt előszeretettel ajánlja másoknak is, akik a weboldalon található tartalmat keresik. Az OMG Crerative csapata készséggel segít ebben is Önnek, mi ugyanis a weboldal készítés mellett a weboldalak hirdetésében való segítségnyújtással is foglalkozunk, hogy oldala ne csak egy szép, de üres héj legyen.

Ideális esetben weboldalunk a Google találati listájának első oldalán szerepel. Ez fontos, mert a legtöbben nem veszik a fáradságot, hogy a második, harmadik vagy akár negyedik oldalig ellapozzanak. Ha hátul helyezkedünk el a listán, akkor egyszerűen az azt jelenti, hogy a konkurencia sajnos megelőzött minket!

De hogyan érhetjük el, hogy minél előbb szerepeljünk és a mi weboldalunkra kattintsanak?


A Google azokat az oldalakat listázza előre, amelyeket gyorsnak, megbízhatónak talál, és amelyek a keresőszóra illő tartalommal rendelkeznek.  Tehát az oldal töltési idejének minimálisra csökkentése elengedhetetlen. Bár az egyedi fejlesztésű weboldalak egyébként is rengeteg előnnyel rendelkeznek, SEO szempontjából is messze megelőzik CMS-es társaikat, mint például a Wordpress-t. Az egyedi kódolásnak köszönhetően oldala nem csak biztonságosabbá válik, de gyorsabbá is, mivel kevesebb JS és CSS kiterjesztéssel kell megbirkóznia. Ez a Google szemében úgy tűnik majd fel, hogy a weboldal modern és megbízható, ezért előbbre veszi például a Wordpress oldallal rendelkező konkurenciával szemben.

A másik fontos tényező a tartalom, és itt most nem csak a szépírásról van szó, vagy hogy a látogatókra hassunk. A keresőmotort is meg kell győznünk arról, hogy az oldal valóban azt tartalmazza, amire hirdetve van, és hogy ezek az információk hitelesek. Ehhez szükséges például a hiperlinkekkel ellátott szövegelemek használata is. Szerintünk a legegyszerűbb szövegíróval együtt dolgozni, aki egyedi bejegyzésekkel vagy cikkekkel tesz hetente vagy akár naponta az oldal egészséges tartalommozgásáért.

A keresőoptimalizálás tehát elengedhetetlen a weboldal készítés területén, és az oldal fenntartásához. Olyan, mint egy szépen berendezett kirakat, ami után megfordulunk és betérünk az üzletbe. Ez az egyik első lépés afelé, hogy a látogatók a bizalmukba fogadják cégünket, és a mi termékeinket vagy szolgáltatásainkat válasszák.
 
 

A weboldal a felhasználói élmények fokozása végett sütiket használ! - További információkért kattintson!Sütik elfogadása, bezárás